47.ročník Vianočného volejbalového turnaja

27.12.2011 Prešov

ABC Centrum voľného času na Októbrovej ulici v Prešove s prispením Mesta Prešov pripravilo a zorganizovalo v dňoch 19.-20.decembra 2011 už 47.ročník Vianočného volejbalového turnaja žiakov a žiačok s medzinárodnou účasťou. Najstaršie volejbalové podujatie na Slovensku v tejto kategórii sa uskutočnilo v športovej hale pri základnej škole na Sibírskej ulici v Prešove.
Na veľkú radosť organizátorov z ABC-čka pozvanie na turnaj prijali okrem našich aj družstvá z maďarskej Nyíregyházy, rumunského Satu Mare a obhajcovia prvenstiev v oboch kategóriach z poľskéj Muszyny. Počas oboch dní sa do súťaže zapojilo 13 družstiev dievčat a 6 družstiev chlapcov.
Veľmi dobrú úroveň mala súťaž dievčat a prvenstvo si zaslúžene odniesli dievčatá zo Stropkova, ktoré nenašli počas turnaja premožiteľky. Príjemným prekvapením bolo aj tretie miesto dievčat z MVK Snina.
Zahraničné družstvá z Nyíregyházy a Satu Mare,ktoré obsadili 2., resp. 4.mieto potvrdili svoje kvality. Obhajkyne prvenstva poľskej Muszyny obsadili tentoraz 6.miesto.
Kým súťaž dievčat bola ozdobou 47.ročníka, tak neúčasť popredných družstiev chlapcov z východu Slovenska bola pre organizátorov veľkým sklamaním. Družstvá zo Svidníka, Humenného, Starej Ľubovne či Vranova n/T, ktoré sa pravidelne zúčastňovali tohto turnaja počas uplynulých 46.ročníkov si tentoraz nenašli cestu do Prešova.
Najviac boli sklamaní chlapci z poľskej Muszyny, obhajcovia prvenstva zo 46.ročníka, ktorí sa tešili na stretnutia s našimi najlepšími.
Na otázku „šéfa“ poľskej družiny Andrzeja Koszuckiego, čo je príčinou neúčasti našich najlepších chlapčenských družstiev mu odpovedal s troškou irónie tajomník turnaja Miroslav Gábor, „Zrejme prehodnotili svoje kvality a nechceli opäť zažiť blamáž z minulého roka keď medzi prvými troma družstvami figurovali dve z Poľska. Na to kde je pravda možno majú odpoveď práve oni.“
Zakladateľ tohto turnaja Juraj Hugec, ktorý si počas oboch dní vyslúžil „standing ovation“ od prítomných účastníkov bol asi najviac sklamaný neúčasťou chlapčenských družstiev.
Avšak ani neúčasť tzv. „volejbalovej špičky východu“ neubrala na atraktívnosti podujatia.
Prvenstvo si jednoznačne vybojovali chlapci z Muszyny ale ani domáce prešovské tímy sa nedali zahanbiť.
A vyzerá to tak, že aj v Prešovskom chlapčenskom volejbale sa začína prejavovať systematická práca s mládežou. Svedčí o tom aj druhé miesto družstva ZŠ Šrobárova, ktoré sa pod vedením trénera Milana Kundľu prebojovalo do finále a tretie miesto družstva chlapcov zo ZŠ Sibírska, ktoré tento úspech zaznamenalo pod vedením Mgr. Petra Haasa.

Konečné poradie dievčatá:                            Konečné poradie chlapci:

1. Stropkov, ŽS Mlynská A,                            1. LO Muszyna

2. Nyíregyháza ZŠ Móricz Zsigmond,                2. Prešov, ZŠ Šrobárova

3. MVK Snina                                               3. Prešov, ZŠ Sibírska

4. Satu Mare Club Sportiu „ADEP“                 

5. Profi Garant Prešov

6. UKS Góral Muszyna

 

 

Najlepšía hráčka:                                         Najlepší hráč:Gregorz Kaplon, LO Muszyna

Katarína Zálecká, Stropkov

 

 

Vyberte región